Wilt u het strak
of liever wat speelser?

Wilt u het strak
of liever wat speelser?

Stratenmaker voor particulieren en bedrijven

Stratenmaker Niels Dorrestein uit Almere is al jarenlang een vaste partner voor vele particuliere en zakelijke klanten. Wij hebben de afgelopen jaren ruime ervaring opgedaan met (her)bestrating van verschillende bedrijfsterreinen en straten. Daarnaast is het aanleggen van tuinen een dagelijkse bezigheid waar wij met veel plezier energie in steken. Het geeft ons enorm veel voldoening als door onze inspanningen een prachtige tuin met verrassende terrassen en paadjes onder het onkruid en mos vandaan komt. In combinatie met sierbestrating ontstaat een speels effect. Wij weten precies hoe we dit in uw tuin kunnen bereiken.

Strak of speels: Verschillende bestratingspatronen voor uw buitenvloer

Het leukste van bestrating zijn de verschillende patronen die allemaal voor een ander optisch effect zorgen. De voorbeelden geven u een indruk van de mogelijkheden. Advies over verschillende vormen in uw tuin? Neem contact op met stratenmaker Niels Dorrestein Bestratingen uit Almere.

stratenmaker almere

Wildverband

Strakke bestrating is in verschillende legpatronen neer te leggen. Het patroon is afhankelijk van de verschillende afmetingen van de stenen. Zo creëert u patronen in uw terras of een strak gelegd pad.

Stratenmaker Almere

Blokverband

Afhankelijk van de afmetingen van de klinker worden de stenen bij een blokverband twee aan twee, drie aan drie of vier aan vier haaks op elkaar geplaatst. Decoratief bij het bestraten van strakke oppervlakten en vierkanten in het ontwerp.

Stratenmaker Almere

Elleboogverband

Het elleboogverband bestaat uit liggende en staande stenen, waarbij het patroon per laag telkens opschuift. Het elleboogverband wordt gebruikt als sierverband en voor vloeren.

Stratenmaker Almere

Visgraatverband

Het visgraat- of keperverband is een 45 graden gedraaid elleboogverband. Straatstenen liggen vaak in een visgraatverband.

Stratenmaker Almere

Halfsteensverband

Bij een halfsteensverband liggen de klinkers en tegels per rij voor de helft verspringend ten opzichte van de bovenliggende en onderliggende rij. Een halfsteensverband kan voor alle bestratingen in een tuin gebruikt worden.

 


Een 1/3 en 1/4 steensverband worden minder vaak toegepast dan een halfsteensverband. De stenen verspringen steeds een derde of een vierde bij de volgende rij.